Pályaválasztási tanácsadás

8 000 Ft

Cikkszám: 004 Kategória:

Leírás

Kinek ajánlom?

Első sorban olyan 16-18 éves fiataloknak, akik bizonytalanok abban, hogy mit is várnak a jövőtől, hová szeretnének továbbtanulni.

Emellett ajánlom még olyan felnőtteknek is! Akik már egy ideje egy szakmán belül dolgoznak, de úgy érzik kiégtek, másra vágynak, váltani szeretnének, az irányban azonban még bizonytalanok.

Úgy gondolom, hogy pályaválasztáskor nem iskolát, vagy szakot választunk, hanem a leendő munkakörünkhöz, munkahelyünkhöz vezető utat. Ezt sokan nem látják be, így könnyen rossz döntést hozhatnak pályaválasztáskor.

A felsőoktatásban eltöltött évek után, az emberek zöme nyugdíjas koráig az adott diplomával betölthető állások között tud csak majd válogatni.

Így érdemes fordítva szemlélni az egész pályaválasztást.

Milyen munkában, lennék jó?

Milyen munkakör betöltése okozna számomra sikerélményt?

Ezek ismerete után érdemes csak megkeresni azt a szakot, illetve főiskolát vagy egyetemet ahol a célodhoz vezető útra rá tudsz lépni. Azt látom, hogy ma sokan pont fordítva gondolkodnak és ebből sok probléma adódik már az első, de legkésőbb másodévben. Azonban ilyenkor már nem akarják elveszíteni azt a néhány évet, amit belefektettek abba a szakba.

Van, aki pszichológiára szeretne menni, de közben nagyon intenzíven él meg mindent. Nekik nem biztos, hogy a segítő szakmának ez a formája való. Van, akinek a jogot erőltetik otthon, pedig –bocsának a kifejezésért- nem venné könnyen a jogi egyetemen rá váró terhelést vizsgaidőszak alatt.

Mit látok az írásodból?

Írásod elárulja nekem, hogy milyen gondolkodásmóddal rendelkezel. Elemzővel, vagy inkább átfogóval.

Mi az erősséged? A tervezés, vagy a végrehajtás?

Mivel lehet téged motiválni? Mások véleménye fontos számodra, vagy inkább magadnak szeretnél megfelelni? Ha kívülről várod a megerősítéseket, azt milyen módon várod el? Bíztatni kell téged, vagy az eredményeid tárgyilagos hangsúlyozása is elég számodra?

Kihasználható vagy-e vagy tudsz nemet mondani?

Vezető típus vagy-e, aki képes irányítani egy csapatot, vagy a beosztottaid a fejedre nőnének egy idő után?

Mennyire tudsz önállóan gondolkodni és kreatívan megoldani egy-egy helyzetet? Tehát, képes vagy-e az önálló munkavégzésre, vagy menet közben jó, ha fogja valaki a kezed?

Mennyire vagy kitartó?

Lelkileg és fizikailag vagy éppen tanulásban mekkora terhelést bírsz el?

Kellemes munkatárs leszel, vagy inkább egy magányosabb munkahelyben érdemes gondolkodnod?

Milyen genetikailag hozott képességekkel rendelkezel, amiket esetleg blokkolsz a múltadban, gyermekkorodban elhangzott mondatok miatt.

Kihozod-e magadból azt, ami benned van, vagy egyelőre nem megy neked?

Ugye ezek mind olyan kérdések, amikkel az emberek zöme talán felnőtt korában kezd el először foglalkozni. Van megint más, aki úgy gondolja tisztában saját magával és a fenti gondolatokra mind tudja a választ. Sokszor fordult elő azonban, hogy a biztosnak hitt énképe nem teljesen fedte a valóságot.

Olyan ez, mint egy pályaválasztási teszt. Kérdések és skatulyák nélkül. Egy összetett pszichológiai képet kapsz magadról a pályaválasztás tükrében.

Az eredményt e-mailben kapod meg tőlem 2 héten belül, melyhez igény szerint egy előre egyeztetett időpontban online történő másfél órás személyes, segítő beszélgetés is tartozik, tanácsadással egybekötve.

Mire van szükségem az elemzéshez Tőled?

Egy tollal írott, mInimum 12-14 sornyi írásmintára egy üres A/4-es papíron.

Fontos, hogy ne diktáljanak, ne másolj, ne egy fejből ismert szöveget vess papírra, hanem a saját gondolataidat. Bármiről!

Végül pedig, írd alá kérlek.

Mikor készüljön az írásminta?

A napnak egy nyugodt szakaszában. Ne edzés után, fáradtan, vagy egy nagy vita után a szomszéddal. 🙂

Kényelmes asztalnál ülve, kellemes hangulatban.

Milyen adatokra van szükségem Rólad?

Az életkorodra.

A nemedre.

Jobb vagy bal kezes vagy-e.

Használsz-e szemüveget.

Ez utóbbiakat bárhová írhatod a papírra.

Az online tanácsadás minden esetben előre egyeztetett időpontban, előre megbeszélt technikai eszköz segítségével történik:

  • Skype
  • Viber
  • FB Messenger

Egy dologhoz ragaszkodom pusztán, a videós beszélgetéshez, hiszen fontos, hogy közben végig lássalak!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pályaválasztási tanácsadás” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.